“Mijn passie werd een job.”JAN BOSTEELS


          Na een passage in de bijzondere jeugdzorg, maakte ik van mijn passie een beroep en stampte beeldstorm uit de grond. Van in het begin was het de bedoeling om met beeldstorm uit te groeien tot de belangrijkste leverancier van multicamera-captaties, trailers en teasers binnen de Vlaamse gesubsidieerde podiumkunstensector.

Meer dan 15 jaar na het oprichten is beeldstorm een vaste waarde geworden en werken wij voor ongeveer alle gesubsidieerde gezelschappen in Vlaanderen.

Corona zorgde voor een onverwachte boost. Omdat er plots geen of nauwelijks toeschouwers meer binnen mochten in de zalen, werden we erg veel gevraagd voor live-streams en ’gepimpte’ opnames met meer middelen en tijd.
Mijn skills als multicamera-regisseur voor theater en dans kregen hierdoor een extra boost en waar ik altijd al van overtuigd was, kon nu wat meer in de praktijk omgezet worden: met een beetje meer extra middelen, tijd en vertrouwen wordt een ‘captatie’  eerder een ‘verfilming’: een op zichzelf staand werk, helemaal anders dan de ‘echte’ ervaring maar minstens even boeiend.

Tot 15 september 2022 had beeldstorm nooit een website noch promotiecampagnes die naam waardig. De gestage groei was enkel en alleen het gevolg van mond tot mond-reclame. Ons werk wordt gesmaakt en dat bleek genoeg voor een gestage groei.


Naast mezelf bestaat het team van beeldstorm uit:KAREN WAEYAERTKaren zorgt als vennoot voor alle administratieve/financiële aspecten van beeldstorm en zorgt zo voor de zakelijke gezondheid van het bedrijf. Daarenboven zorgt ze ook voor de ondertitels. Maar als geliefde en geringde partner is ze vooral ook het fundament van de mentale gezondheid van mezelf en het bedrijf. ︎BRAM LIEVENSBram monteert tegenwoordig het merendeel van de rushes en is de enige werknemer in vast dienstverband. Hij volgde de opleidingen audiovisuele technieken en podiumtechnieken aan RITCS in Brussel, ging aan de slag als podiumtechnieker maar is altijd blijven monteren in zijn vrije tijd. Bij beeldstorm combineert hij nu beide passies.MANUEL JANSSENSManuel studeerde filmregie aan RITCS School of Arts in Brussel en is momenteel freelance regisseur, camera-operator en documentairemaker waaronder beeldstorm.  Manuels zin voor esthetiek en scherp oog voor wat er zich afspeelt op het podium hebben hem ondertussen beeldstorms meest ervaren en dus belangrijkste man in het veld gemaakt.DE MENSEN VAN MOOSE-STACHEWino Hoogerwijs van moose-stache en mezelf zijn samen begonnen in de audiovisuele sector en werken ondertussen al bijna 20 jaar vlot samen. We lenen onderling expertise, mensen en materiaal uit zonder in elkaars vaarwater te komen. We voeren deze  evenwichtsoefening al zo lang met succes uit dat het beide bedrijven steeds sterker heeft gemaakt.

beeldstorm 2024